perjantai 23. elokuuta 2013

Islam ja suomalaisuus



 1. Koraanin opit ovat tärkeitä muslimeille: 

 

http://www.aamulehti.fi/cs/Satellite?c=AMArticle_C&childpagename=KAL_newssite%2FAMLayout&cid=1194813021607&p=1194626958999&pagename=KALWrapper

Käyminen muslimikoulussa olisi mielestäni samaanaikaan kiinnostavaa ja ahdistavaa. Ennakkoluuloni muslimeista ovat vahvoja. Eniten islamin uskossa ärsyttää naisten huono asema. Aamulehden jutusta
huomasin kaksi epätasa-arvoista käytäntöä: naisten ja tyttöjen paikka moskeijassa oli takana ja myös kaavuilla ja huiveilla vartalon peittäminen tuntuu länsimaiseen kulttuuriin verrattuna epäoikeudenmukaiselta.
Muslimitytön lausahdus 'Islam good, Kristen not good.' toi esiin vahvan uskon islamilaisuuteen. Olen kuitenkin oppinut kristittynä, että muiden uskontoja pitäisi kunnioittaa. Islamissa ei taida olla samoin.
  Muslimikoulusta löysin kuitenkin myös mukavia piirteitä, joita olivat yhteisöllisyys ja tyytyväisyys elämään, vaikka maalliset olot eivät Indonesiassa olekaan niin hyvät.

                          





2. Perussuomalaisten Teuvo Hakkaraisen jyrkkä näkemys   muslimeista:

http://www.ts.fi/uutiset/kotimaa/524575/Hakkarainen+Muslimeja+tulvii+lanteen


linkki Hakkaraisen blogiin:

http://www.teuvohakkarainen.fi/ajatuksia/89-islamin-luonteesta

Tämä Hakkaraisen blogikirjoitus ei jätä mitään arvailemisen varaan. Hän on lujasti muslimeiden maahanmuuttoa vastaan. Kirjoitus sai minut hämilleen. Minä en ole koskaan tuntenut ketään muslimia, joka tietysti lisää ennakkoluulojani heitä kohtaan. Hakkaraisen teksti on kuin propagandajulistus. Se sai minut oikeasti pelkäämään, että jos Suomi ottaa liikaa muslimeita hoiviinsa, niin pian he valloittavat koko maan ja alistavat kristityt oman uskonsa ja kulttuurinsa alle. Tämä on naurettavan kuuloista, mutta jos saisin itse päättää maahanmuutajien tulosta Suomeen, niin pitäisin jonkinlaista muslimi-kiintiötä. Ihan vain varmuuden vuoksi. Se olisi kuitenkin väärin, sillä kenenkään syrjiminen ei ole oikein. Näinhän kristinusko opettaa.


 
     Jokaisen muslimin unelma? Toivottavasti ei.




 Lainattua tekstiä Ilta-Sanomien keskustelufoorumilta:
           1. Hakkaraista vastaan oleva kommentti:    
           "Voi Teuvo, sinä kovan onnen lapsi 21.08. 03:52
Onneksi näyttäisi, että PerusSuomalaisilla puolueena on enemmän järkeä, kuin Herra Hakkaraisella ja häntä komppaavilla kannattajillaan!.
Jos kaikki Islamin-uskoiset olisivat vain jihadia odottavia terroristeja, niin minullakin olisi syytä pelätä.
Islamin uskokseen tunnustavia asuu seinäni takana, ja en minä ole uhaksi heitä vielä kokenut.
Toisen, Suomalaisen naapurini, jonka luona pidetään kunnon ryyppy-talkoot useamman kerran kuukaudessa, olen kyllä saanut tappouhkauksia.
Tätä kirjoittaessani, seinän takana on bailut käynnissä!

Olen kommentoijan kanssa samaa mieltä siitä, että yleistäminen on typerää. En usko, että
kaikki muslimit olisivat muita uskontoja alistavia terroristeja. Emmehän me suomalaisetkaan
ole toistemme kopioita. Kaikilla on oma erilainen henkilökohtainen usko. 


2. Hakkaraisen kannalla oleva kommentti: (kommentteja Hakkaraisen puolesta oli enemmän,kuin vastaan!)

"Tarkkailija21.08. 05:27 
Islami on erittäin vanhakantainen uskonto, jonka opit ovat olleet omiaan viemään asianomaisen maan taantumukseen, mikä ilmenee muun muassa köyhyytenä, sekasortona, joidenkin kansanryhmien alistamisena. Alistaminen kohdistuu muun muassa toiseen uskonsuuntaan (shia/sunni), sukupuoleen (naiset) ja heimoon (Syyriassa muut kuin johtajan heimo)  Eikö Hakkarainen tässä asiassa osoita todellista kaukokatseisuutta? Miksi antaa vahingollisen uskonnon kannattajien asettua tänne, kun siitä pitkällä tähtäimellä on meille mitä ilmeisimmin haittaa."
 
Tämän kommentoijan kanssa olen samaa mieltä siitä, että demokratia ja tasa-arvo eivät pelaa islamilaisessa yhteiskunnassa. Onhan se jo huomattu. Sen takia en haluaisikaan, että muslimeita tulisi suuret joukot Suomeen.
                                    Kuva on provosoiva, mutta pitää osittain paikkansa.                           

 

 

 3. Vuoden pakolaisnaiseksi valitun Nasima Razmyarin vastaus Hakkaraiselle:

 http://www.iltasanomat.fi/kotimaa/art-1288591530268.html

Ymmärrän täysin Razmyarin loukkaantumisen. Onhan se varmasti ikävää, kun työkaveri haukkuu
omaa uskoa ja lyttää maahanmuuttajat julkisesti maanrakoon. Asia meni henkilökohtaiseksi, niinkuin Nasima sanoi. Nasima on hyvä esimerkki muillekin pakolaisille ja maahanmuuttajille.
 '- Vaikutukset esimerkiksi muslimien keskuudessa voivat olla sellaisia, että ihmiset ajattelevat, että uskallanko puhua naapurin kanssa, uskallanko ylipäätään lähestyä jotain ihmistä vai ajatteleeko hän, että olen jihad-taistelija?'
Tämä Nasiman kommentti kosketti jotenkin syvemmältä. Kaikkien pitäisi voida elää ilman hyljityksi tulemisen pelkoa. Uskon, että Hakkaraisen kirjoituksella on huonoja vaikutuksia maahanmuutajiin.










     

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti