lauantai 31. elokuuta 2013

Itsearvio

Mitä uutta opin tehdessäni mediaportfoliota?

Opin varsinkin islamilaisuudesta paljon uusia asioita. On jännää katsoa, miten tulevaisuudessa islamilainen,- ja suomalainen kulttuuri sekoittuvat, jos muslimit lisääntyvät Suomessa. En ollut aiemmin kuullut jihadisteista, eli ääri-muslimeista, jotka kamppailevat muita uskontoja vastaan. Jihadistit ovat onneksi muslimeista vähemmistöä, koska he ovat usein terrorismin takana. Huomasin, että islamilaisuus ei ole muuttanut muotoaan ajan kuluessa, niin kuin kristinusko, joka on ottanut askeleita kohti tasa-arvoista yhteiskuntaa.

Otin mukaan myös uskontokuntiin kuulumattomat ja kirkosta eronneet. Kuten jo aikaisemmin sanoin, uskon, että kaikilla Maailman ihmisillä on jonkinlainen usko johonkin asiaan. Opin, että uskonnottomilla on samanlaisia piirteitä, kuin uskonnollisilla: heistäkin useimmat haluavat yhteisöllisyyttä ja hekin juhlivat kirkkovuoden juhlia, ilman uskonnollista merkitystä. Ehkäpä osa heistä uskookin Jeesuksen sijasta joulupukkiin. 

Opin pohdiskelemaan tekstejä syvällisemmin. Kun luen tekstin kaikessa rauhassa, saan siitä paljon enemmän irti. Pidän siitä, että saan analysoida tekstin päässäni, tehdä asiasta oman mielipiteeni ja käyttää sitä pohjatietoa, mikä minulla on jo entuudestaan tiedossa. Innostuin uutisten hausta, koska tuntui, että minulla on sanottavaa moneenkin asiaan. Toivottavasti blogiteksteissäni ei ole paljoa kirjoitusvirheitä, jotka ovat minulle tyypillisiä tietokoneella kirjoittaessani.

 Etsiessäni monilta eri sivuilta tietoa samasta asiasta, se kertaantui jokaisella lukukerralla päähäni. Jos olisin lukenut tekstejä vain yhdeltä sivulta ja yhden kerran, niin tuskinpa muistaisin niitä myöhemmin enää. Nyt asiat jäivät päähäni. Tiedon etsiminen itse vaatii yllättävän paljon työtä. Tunnilla voin olla onnellinen, kun opettaja on etsinyt tiedot valmiiksi ja yrittää ujuttaa niitä meidän oppilaiden päihin. Työtä tehdessäni minun täytyi suodattaa huonot, turhat ja teemoihini kuulumattomat jutut pois. Voin sanoa, että niitä oli paljon enemmän, kuin blogiin hyväksymiäni mediaosumia.

Onnistuin mediaportfolion teossa mielestäni hyvin, koska työ oli mielenkiintoista tehdä ja yritin etsiä teema-kokonaisuuksia, jotka puhuttavat tänäpäivänä. Yritin myös etsiä asioita, joita on käyty tunneilla. Esim. käsitys uskonnosta ja uskosta oli yhtenä käsittelyn kohteena teksteissäni. Olisin toki halunnut niitä enemmänkin, mutta en löytänyt hyvää tekstiä, joka olisi sopinut kokonaisuuteen.



2 kommenttia:

  1. Kiitos hienosta portfoliosta Titta! Työstä näkee selvästi, että olet tehnyt sitä ajan ja ajatuksen kanssa. Tehtävänannon tarkoitus toimi hienosti, kun etsit ja tarkastelit samaa teemaa usealta kantilta. Parhaiten tämä näkyy islam- teemassa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Käyttämäsi lähteet ovat monipuolisia ja olisi ollut hyvä jos olisit niistä kirjoittanut lähdekriittisiä huomioita. Kirjoitat oikein hyvin ja teksteistäsi näkee, että osaat ajatella teemoja monipuolisesti.

      Arvosana: 9+

      Poista